Hoe gaat het écht met je?

Hoe gaat het écht met je?

Hoe gaat het écht met je?

‘Goed hoor.’ ‘Perfect, en met jou?’ ‘Fantastisch.’ Dit waren altijd mijn antwoorden als iemand mij vroeg hoe het met me ging. We zeggen tenslotte altíjd dat het goed met ons gaat, want zo lijkt het immers ook. Je bent goed in de dingen die je doet, je hebt een leuke baan, een mooi gezin, een rijk sociaal leven, je bent gezond en kunt eigenlijk doen wat je wilt. Kortom, je leven ziet er perfect – of in ieder geval ‘goed’ – uit. Er is geen enkele reden om de vraag ‘hoe gaat het met je’ niet met ‘goed’, ‘perfect’ of ‘fantastisch’ te beantwoorden. Misschien is het toch tijd voor die spiegel?

Gas erop!
Dat is wat ik tegen mezelf zei als ik merkte dat ik toch echt heel moe was en ik regelmatig ’s avonds op de bank in slaap dommelde. Als ik voelde dat mijn hoofd te vol begon te raken: gas erop! Als ik na een vakantie vermoeider terugkwam dan toen ik wegging: stel je niet aan, gewoon doorgaan!

Knallen, volhouden en weer doorgaan…
Toch was ik simpelweg niet blij, niet gelukkig. Maar dit toegeven of – erger nog – uitspreken? Dat is op de een of andere manier ‘not done’. Ik stelde me de reacties al voor. ‘Waarom ben je niet happy dan, je hebt toch alles wat je wilt?’ De mooie, gelukkige, perfecte, het-leven-is-fantastisch-beelden vliegen je om de oren, dan laat je wel uit je hoofd om je kwetsbare kant te laten zien. ‘Zwak’ zijn in deze maatschappij is bijna onmogelijk. Want wat zouden anderen wel niet van me denken. ‘Zij niet lekker in haar vel? Daniëlle is toch zo’n powervrouw?’ Nee, zeggen hoe ik me écht voelde, of alleen al aan mezelf toegeven dat ik niet meer gelukkig was, dat was geen optie. En weer door!

De boemerang
Een boemerang is een krom gebogen voorwerp dat na het wegwerpen weer terugkomt. En dat was precies wat er bij mij gebeurde. Gevoelens wegdrukken, negeren en gas erop, maar ze kwamen als een boemerang steeds weer terug. Uiteindelijk zat er nog maar één ding op: eerlijk zijn naar mezelf en ontdekken waarom ik me voelde zoals ik me voelde.

Het roer om
Vanaf dat punt heb ik mijn leven drastisch omgegooid. Ik maakte keuzes waarvan ik niet de garantie had dat het goed zou uitpakken. Toch waagde ik de sprong en het bleek de beste beslissing van mijn leven. Dat ík dat heb gedaan betekent uiteraard niet dat jij dat ook moet doen. Ieder volgt z’n eigen pad en dat kan op verschillende manieren.

Missie
Mijn missie is om vrouwen met power zichzelf één vraag te laten stellen en hen deze te laten beantwoorden met alle kwetsbaarheid die ze juist zo krachtig maken: hoe gaat het écht met je?

Herken je jezelf in mijn verhaal?
Durf jij ook eerlijk te zijn of wíl je het graag durven? Ik nodig je graag uit voor een
gratis 1-op-1 sessie om samen te kijken hoe we jouw leven weer in balans kunnen brengen en je optimaal kunnen laten genieten van al het moois dat je hebt. Is een 1-op-1 sessie nog een stap te ver voor je? Kom dan geheel vrijblijvend met mij in contact en schrijf me wat je wilt. Ik kijk naar je uit!

Daniëlle

PS. Nieuw in mijn aanbod: het ‘Meeloop Traject’. Ontstaan vanuit de wens van mijn klanten en inmiddels begeleid ik veel vrouwen op deze manier. Wil jij stoppen met uitstellen? Is het tijd voor verandering, maar weet je niet hoe en waar te beginnen?
Lees meer over deze laagdrempelige, persoonlijke en effectieve coaching.

 

Terug naar de Blog

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×