Nee… er gebeurde niets!

Nee… er gebeurde niets!

Een half jaar na haar Vrouw Power 5-Hour sessie heb ik Kelly Krijgsman gevraagd om voor haar de belangrijkste verandering op papier te zetten.

‘Voor mijn gevoel liep ik een beetje ‘vast’. Er zijn zoveel mooie dingen in mijn leven en toch voelde ik me soms niet happy. Dat wijt ik dan altijd aan mezelf en daar wilde ik iets aan doen. Tijdens de Vrouw Power 5-Hour ben ik tot het inzicht gekomen dat ik veel te vaak ‘ja’ zeg tegen een ander en daardoor ‘nee’ zeg tegen mezelf.

Waarom is nee zeggen toch zo moeilijk? Voor mij waren en meerdere redenen:
ik wilde niemand teleurstellen, ik voelde altijd een bepaalde verwachting en vooral wilde ik geen zwakte tonen (“Ja maar, jij kunt toch wel even…”). Tegenwoordig zeg ik  echte vaker ‘nee’ en wat blijkt? Dat pakt hartstikke goed uit, vooral voor mezelf!

Jaren heb ik geprobeerd mijn omgeving tevreden te houden. Zowel mensen die dicht bij me staan als mensen iets verder van me af, en in zowel kleine als grote dingen. Tevergeefs natuurlijk. Regelmatig voelde dit ‘tevreden houden’ achteraf juist als een klap in m’n eigen gezicht.

Ik ben er klaar mee
Want waarom is het zo belangrijk dat iedereen tevreden is? En, nog veel belangrijker, ben ik zélf wel tevreden en gelukkig? Ik ben juist jaren níet helemaal happy geweest omdat ik andere mensen gelukkig wilde maken. En dat ging knagen. Toen kwam het punt waarop ik besefte dat ik deze weg niet meer wilde bewandelen. Het was geen grote levensgebeurtenis, er kwam geen aardverschuiving, het was gewoon op een maandagmiddag in de auto richting huis. Ik was ineens zo moe van mijn eigen gedrag, ik was er klaar mee. Waarom doe ik dit nog? Ik weet toch eigenlijk precies wat ik wil? Waarom kies ik dan niet vaker voor mezelf?

Hoera, er gebeurt niets!
Toen deed ik op advies van Daniëlle iets kleins en groots tegelijk: ik heb het gewoon geprobeerd. Ik heb een keer ‘nee’ gezegd. En daarna nog een paar keer en daarna nog veel vaker. En weet je wat er gebeurt als je ‘nee’ zegt? Helemaal niets! De wereld hield helemaal niet op met draaien. Ja, soms was iemand teleurgesteld, soms verbaasd, maar soms ook trots op me. Met mij gebeurde er daarentegen juist veel: er ging een wereld voor me open! Door ‘nee’ te zeggen tegen anderen kon ik vaak kleine dingen voor mezelf doen die het leven aangenamer maken. Even rust nemen, even een avondje niksen.

Veranderd
Er zijn mensen die vinden dat ik in korte tijd ben veranderd, en dat bedoelen ze misschien niet positief. Mensen die mij nu bijvoorbeeld minder vaak zien of waar ik minder voor doe. Deze mensen vinden dat ik veranderd ben omdat ik ben gestopt met zijn wie zij willen dat ik ben. Maar doordat ik vaker ‘nee’ zeg tegen iemand of iets, zeg ik vaker ‘ja’ tegen mezelf. Hierdoor heb ik meer tijd voor mezelf, mijn gezin en de mensen om mij heen die ook in míj investeren. Ik ervaar dit juist als een hele fijne verandering.

Zeg ook eens ‘nee’!
Het woordje ‘nee’ heeft veel kracht en grote gevolgen. Natuurlijk maak ik nog steeds niet altijd de juiste keuzes. Nog steeds zeg ik te vaak ‘ja’ en natuurlijk hóef ik ook niet altijd ‘nee’ te zeggen. Als ik twijfel, vraag ik nu bedenktijd en dat werkt al heel goed. Belangrijk is dat ik me nu bewust ben van wat er vanbinnen gebeurt als ik ‘ja’ of ‘nee’ zeg. Probeer het ook eens. Ik beloof je een positieve uitkomst voor jezelf.

Liefs Kelly

PS1. Nieuwsgierig naar de hele ervaring van Kelly over Vrouw Power 5-Hour? Lees deze hier!

PS2. Vrouw Power 5-Hour iets voor jou?
Je staat open voor nieuwe inzichten in je leven, want je wil graag vooruit.
Je hebt het druk, geen ‘tijd’ voor een heel traject en een ‘coach’ klinkt misschien te heftig.
Komt eerst met mij in contact! Ik vertel je graag meer over hoe ik werk wat het voor jou precies kan betekenen. Doe het, durf het, je verliest er niets mee.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×