Ik een powervrouw? Echt niet!

Ik een powervrouw? Echt niet!

Ben jij die powervrouw? Een aantal weken geleden verstuurde ik samen met coach Helga Brugman een mailing over onze Power Workshops. Wij schreven: ‘Ben jij die powervrouw die zich graag wil blijven ontwikkelen en zowel in haar werk, thuis als in haar sociale leven alles zo goed mogelijk wil doen? Geen ‘nee’ wil zeggen, het moeilijk vindt om grenzen aan te geven en zichzelf regelmatig voorbijloopt?’

Ik een powervrouw? Echt niet!
We kregen veel enthousiaste reacties en vragen over onze Power Workshops. Veel vrouwen herkenden zich in bovenstaande punten. Toch hoorden we ook regelmatig één bepaalde opmerking, die ik hier graag wil delen omdat het mijn ogen opnieuw heeft doen openen. “Ik herken wel de punten die jullie noemen, alleen zie ik mezelf helemaal niet als powervrouw. Dus ik weet niet of ik me wel thuis zal voelen in een groep vol krachtige vrouwen.”

Spijker op z’n kop
En dat is precies waar het bij Vrouw Power om gaat: je omgeving ziet een krachtige vrouw die alles lijkt aan te kunnen en kijkt vol bewondering naar je, hoe je alles aanpakt en hoe ambitieus en gedreven je bent. Zelf denk je: niet zo overdrijven, dat is toch logisch, dat hoort erbij; hard werken, doorgaan en alle ballen in de lucht houden. Dat maakt mij echt geen powervrouw.

Irritante term eigenlijk
Ik merk dat de term ‘powervrouw’ mij eigenlijk soms irriteert. Iedereen geeft aan dit woord zijn eigen positieve dan wel negatieve invulling, maar ondertussen wordt het wel vaak als meetlat gebruikt. Veel vrouwen streven de titel ‘powervrouw’ na, vergelijken zich met vrouwen die zo genoemd worden en proberen zich te identificeren met dit idealistische beeld. Of zíjn we gewoon vrouwen met power, maar zien we dat zelf niet zo? Want van jezelf zeggen dat je een powervrouw bent, dat zit niet in onze aard.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…
Powervrouw, vrouw met power of gewoon een vrouw die altijd alles goed wil doen. Welke ‘titel’ we er ook aan geven, het gaat om een vrouw met veel energie, doorzettingsvermogen en wilskracht om alles zo goed mogelijk te doen. De ‘buitenwereld’ ziet jou als krachtige vrouw, maar vanbinnen voel je jezelf minder sterk en powerful als iedereen denkt. Je zou graag met hetzelfde vertrouwen naar jezelf kijken als dat anderen dat doen.

Eerlijk zijn
Of zou je juist willen dat die ‘buitenwereld’ juist eens ziet dat het allemaal níet zo ‘perfect’ is als het lijkt? En verlang je stiekem naar de ruimte om eens eerlijk te roepen dat je soms ook graag wat tijd voor jezelf wil? Vertellen dat er diep vanbinnen ook een schuldgevoel knaagt of je niet vaker thuis zou moeten zijn? En willen uitleggen dat het gewoon écht héél véél energie kost om alles wat je doet vol te houden?

Doorbreek het taboe en laat weten wat jou bezighoudt! Stuur een e-mail naar danielle@vrouwpower.nl.

Daniëlle

PS1 Op 9 en 23 juni (vrijdagen) organiseer ik samen met trainer/coach Helga Brugman een Power Workshop voor iedereen die zich aangesproken voelt door bovenstaand verhaal. Ongeacht of je je nu wel of geen powervrouw voelt, je hebt wel behoefte aan handvatten om nog beter ‘nee’ te kunnen zeggen en meer me-time te kunnen plannen, zodat jouw perfectionisme weer gezond kan worden.

PS2 Is je agenda in juni al vol? Ook op 3 en 17 november (vrijdagen) vinden er ook Power Workshops plaats. Laat hier je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Bewaren

Bewaren

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×