Chaos…

Chaos…

Het is bij mij complete chaos. Ik zie door de bomen het bos niet meer, ik ben aan het uitstellen, vind alles even belangrijk en kom vervolgens geen stap verder. Het overzicht is weg, de regie is weg en het volste vertrouwen in mezelf is (even) weg.

Reden?
Ik weet heel goed wat de reden is van deze chaos: verandering. Ik heb besloten binnen mijn bedrijf iets te veranderen en dat veroorzaakt onrust bij mijzelf. Waar ik tot een paar weken geleden nog volop in de ‘flow’ zat – coachen, schrijven, delen en doorgaan – sta ik nu volledig aan de andere kant en vraag ik mezelf af: hoe ben ik hier terechtgekomen? Mijn agenda is nog steeds vol, ik ben nog steeds met plezier aan het coachen, maar het schrijven, posten en delen op social media heb ik (weer) laten versloffen en zelfs met de échte veranderingen ben ik nu niet volledig bezig. Ik ben aan het aanmodderen en dat voelt niet fijn. Het voelt eigenlijk zelfs als falen. Nu ik door deze chaos minder gefocust ben, heb ik direct het gevoel dat ik volledig stilsta en daar baal ik van. Want ik hoor mezelf denken: stilstaan is achteruitgang…

 

If you don’t like something, change it.
If you can’t change it, change your attitude.

 

Met een coach gaat het toch altijd goed?
Ik heb het nu toegeven: ook bij mij slaat de onzekerheid weleens toe. Ook ik heb weleens geen overzicht en ben weleens zoekende. Ik wilde dit al een tijdje schrijven, maar steeds bedacht ik me. Want wat gaan ‘ze’ wel niet denken? Welk oordeel hangt daaraan vast en kost me dat geen klanten? Ik ben immers een coach, dus met mij moet het toch altijd FANTASTISCH gaan?

Licht gaat even uit
Herken je dat? Dat een verandering voor chaos kan zorgen? Die verandering kan een nieuwe baan zijn, een nieuw doel waar je nu volledig voor wil gaan, enorme drukte tegelijk of een andere situatie die veel voor je verandert of impact in je leven heeft. Deze veranderingen zijn vaak goed en leiden naar iets positiefs, maar in het beginstadium is er chaos. Chaos in je hoofd die je even lam legt. Je gaat op één of meerdere vlakken als het ware even ‘uit’ en het gevolg is frustratie.

Wat denk je zelf?
Waar het vaak ‘mis’ gaat – ik spreek uit persoonlijke ervaring – zijn de verwachtingen. Die verandering is er, dat wil je ook, maar vervolgens moet het wel allemaal direct perfect gaan. Die nieuwe baan wil je gewoon binnen twee weken onder de knie hebben. Je niets meer van anderen aantrekken is vanaf dit moment helemaal verleden tijd. Ik wil de veranderingen binnen mijn bedrijf graag binnen één week volledig hebben doorgevoerd. Wat denk je zelf, haalbaar…? Nee, niet echt! Het gaat nu eenmaal niet direct perfect. En dan ga je balen, vooral van jezelf. Ook ik vond van alles van mezelf. Lui, ik doe niet hard genoeg m’n best, misschien kan ik het wel niet…

 

‘Dat het niet altijd supergoed met je gaat,
betekent niet dat het heel slecht met je gaat’

 

Geef het toe!
En dan? Durf je het toe te geven? Op de eerste plaats aan jezelf? Misschien wel aan anderen? Heb je überhaupt in de gaten dat je het overzicht kwijt bent? Merk je dat je wat minder goed in je vel zit? Daar begint het bij mij vaak mee. Wat vervolgens bij mij altijd werkt: erover praten. Spreek eens uit waar de frustratie zit, deze woorden zetten vaak al veel op een rijtje. Probeer te achterhalen wat je nu precies nodig hebt om weer een begin te maken, een stap te zetten en weer overzicht te krijgen. En besef dat het gewoon niet altíjd supergoed met je kan gaan. Dat betekent echter niet dat het heel slecht met je gaat. Het overzicht even verliezen is heel normaal en overkomt de beste, jou en mij dus ook. Vanuit het coachen ervaar ik dagelijks dat iedereen behoefte heeft aan herkenbaarheid. Je denkt vaak dat je ergens de enige in bent, maar dat is absoluut niet zo.

Niet te snel
De afgelopen weken werd het voor mij steeds duidelijker dat ik het lastig vond om ‘zomaar’ de verandering in mijn bedrijf de wereld in te slingeren. Dit blog schrijven was mijn eerste stap, daarbij heb ik heel wat actiepunten bepaald om weer terug te komen in mijn ritme. Vooral niet te snel. Ik zie gelukkig het bos weer en begin weer regie te krijgen. Niet direct, want het kan niet perfect in één keer, maar ik heb mijn doel weer helder voor ogen.

En jij? Wat heb jij nodig?

Liefs,
Daniëlle

PS.1 Binnenkort lees je meer over de verandering binnen Vrouw Power die me zoveel ‘chaos’ opleverde…

PS.2 Wil je vrijblijvend sparren of gewoon met mij in contact komen? Stuur me een bericht op danielle@vrouwpower.nl

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×